Vlonderplanken

Stap voor stap kun je met vlonderplanken een prachtige vloer voor in je tuin realiseren. Zo zijn vlonderplanken niet alleen zeer functioneel, maar door de natuurlijke uitstraling van de planken kan het bijvoorbeeld eenvoudig gecombineerd worden met planten, gras of bestrating.

Je kunt vlonderplanken bijvoorbeeld als vloer onder je blokhut plaatsen, een pad maken door je tuin of ze gebruiken om een strak terras te realiseren. Het reliëf van een vlonderplank zorgt voor veel grip onder alle weersomstandigheden, zodat je altijd veilig door de tuin of over het terras heen kunt lopen.

Koop online vlonderplanken

Kunststof vlonderplanken kunnen op den duur kort van structuur worden en geïmpregneerde vuren vlonderplanken zijn gewoonlijk enigszins groen van kleur. Je kunt voor tuinhuizen en schuttingen bijvoorbeeld prima geïmpregneerd vurenhout gebruiken. Maar voor vlonders, waar voortdurend water op kan staan, adviseer ik je om hardhouten vlonderplanken te gebruiken.

Onbehandelde vlonderplanken zullen onder invloed van uv-licht altijd vergrijzen. Het geldt ook voor de geimpregneerde, hardhouten als kunststof vlonderplanken. Sommige mensen vinden dit juist erg mooi, maar anderen zien bijvoorbeeld liever de bruin/rode kleur van hardhout.