Goede dierenverzekering

Indien je een besluit om een huisdier in huis te nemen, dan is vaak niet het eerste waar je aan denkt een goede dierenverzekering. Maar toch is het verstandig om hierover na te denken, want de kosten voor een medische ingreep voor een huisdier kunnen behoorlijk oplopen.

Er zijn kosten die je zelf redelijk kan inschatten, aangezien ieder huisdier een bepaalde vorm van zorg nodig zal hebben. Veel mensen kunnen die zelf wel betalen, maar wat als er een straks een rekening van 1500 euro ligt te wachten voor een onverwachte operatie?

Waarom een huisdier verzekeren?

De ziektekosten voor uw huisdier kunnen hoog oplopen bij een ongeval of ernstige ziekte. Wanneer u uw huisdier verzekert, krijgt u een groot deel van de gemaakte kosten terug van de verzekeraar. Sommige huisdierverzekeraars keren zelfs direct uit aan uw dierenkliniek. U hoeft uw nota dan dus niet eens meer zelf voor te schieten! Verzekeren is dus niet alleen goed voor uw trouwe viervoeter, het is ook goed voor u.

Wanneer kun je het beste verzekeren? Als je huisdier al ziek is of gewond is geraakt, dan kun je alsnog je huisdier verzekeren, maar dan zul je wel een flinke premie moeten betalen.

Bovendien hanteren de meeste dierverzekeraars na de ingangsdatum van de polis een wachttermijn van dertig dagen. Op enkele uitzonderingen na, vallen ziektekosten die in deze periode worden gemaakt, niet onder de dekking.